Kalknagel / Schimmelnagel

Een veel voorkomend probleem aan voeten is de mycosenagel, in de volksmond ook wel schimmelnagel of kalknagel genoemd. Hierbij wordt de nagel dikker, brozer en veelal krijgt de nagel een gele en of bruine kleur.

Een schimmel- of kalknagel is een hardnekkig probleem. Met een behandelplan en consequente aanpak zijn echter goede resultaten te behalen:

  1. 2x daags de nagels en omliggende huid insmeren met Mykored forte zalf
  2. 2x per week een voetenbad met dode zeezout
  3. elke 6 weken een bezoek aan de praktijk om de schimmel- of kalknagel dunner te fraisen

kalknagel saschas pedicurepraktijk heerhugowaard     schimmelnagel saschas pedicurepraktijk heerhugowaard     nagelherstel saschas pedicurepraktijk heerhugowaard

Nagelreconstructie NCM

Naast bovenstaande behandelmethode tegen schimmel- of kalknagels is het ook mogelijk om de nagel te repareren met speciale gel van NCM. Door middel van deze gel wordt er een nieuwe nagel gecreëerd waarmee uw direct een mooi cosmetisch resultaat heeft. Tegelijkertijd kunt u verder gaan met de behandeling van uw schimmel- of kalknagel.

NCM SculptureGel Saschas Pedicurepraktijk

Wat zijn kalknagels / schimmelnagels ?

Symptomen

Schimmel- kalknagels hebben een verdikte en onregelmatige nagelplaat; de nagelranden verkleuren wit of geel. Als de nagel niet behandeld wordt kleurt deze uiteindelijk geelbruin. De nagel wordt zwak, brokkelig en laat soms geheel of gedeeltelijk los.

Hoe ontstaan schimmel- kalknagels?

Schimmels zijn besmettelijk; de schimmelsporen verspreiden zich via blote voeten en sokken. Vooral openbare en vochtige ruimtes als sauna’s, zwembaden, douches in de sportvereniging zijn bekende besmettingsplekken. De schimmels komen onder slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels. Een infectie van de teennagels begint vaak bij de grote teen en verspreidt zich naar de andere tenen.

Wat kunt u zelf doen?

  • Trek iedere dag schone sokken aan
  • Na het douchen de voeten goed droogmaken, ook tussen de tenen
  • Gebruik na iedere douche beurt een schone handdoek voor het drogen van de voeten
  • Was handdoeken en sokken minimaal op 60 graden
  • Draag zoveel mogelijk sokken van natuurlijke materialen (katoen) en lederen schoenen